Štrudla od jabuka i jogurta
Za sve ljubitelje griza donosimo neodoljiv recept u kombinaciji s jabukama i jogurt. Ovaj kolač od jabuka, griza i jogurta podsjeća na fine mirise iz bakinih kuhinja, a sada ga možete napraviti i sami.
Ovisno o pripremi tijesta, ova kombinacija sastojaka može biti dobra i kada je u pitanju pita od jabuka i jogurta. U svakom slučaju, kolači od jabuka i griza ne mogu biti loš izbor.
Sastojci:
jedne kore za štrudlu,
2 jogurta,
3 jaja,
750 g jabuka,
čaša griza,
čaša šećera,
čaša ulja,
kiselo vrhnje,
2 vanilin šećera,
prašak za pecivo,
šećer u prahu,
sok od jednog limuna,
3 žlice cimeta.
Priprema:
- Operite, očistite i ogulite jabuke. Naribajte ih i pospite limunovom sokom i s malo cimeta. Šećer, jaja i vanilin šećer pjenasto umutite, a zatim dodajte i sve ostale sastojke pa umutite.
- Nakon toga raširite kore i podijelite ih u tri grupe po tri lista. Većina pakiranja dolazi s devet kora za pitu pa ih možete podijeliti na 3×3. Naravno, sami možete odlučiti o količini kora i raspodjeli istih.
- Raširite jednu koru i namažite smjesom. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak. Nakon što stavite treću koru namazanu smjesom, dodajte na nju i jabuke posute s malo cimeta.
- Štrudle prebacite u pleh za pečenje. S ostatkom smjese premažite kore i prostor između kora.
- Štrudlu pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Na kraju pospite šećerom u prahu.
Reacties
Een reactie posten