Naj ukusniji kolac - Kinder milch schnitte

Sastojci:

5 jaja
5 žlica Glatkog brašna Podravka
1 žlica Vanilin šećera Dolcela
2 velike pune zlice kakaa u prahu Dolcela
na vrh noža Prašak za pecivo Docela
5 žlica Šećera ( kristal)

Krema:

250 ml Šlaga 5+ Dolcela
1 Šlagfix Dolcela
2 velike zlice tekuceg meda
1 Vanilin šećer Dolcela ili Limun šećer Dolcela

Priprema:
1. Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.

2. Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.

3. Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.

4. U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kolac koji niste probali - sultanova sarma

Ferrero rocher sa tecnim filom