Plazma Karamel Torta

Sastojci

  
  • za kore
  • belanaca
  • zumanca
  • 9kasika mlevenog plazma keksa
  • 6kasika brasna
  • 9kasika secera
  • prasak za pecivo
  • za fil
  • 300g secera
  • 7dl mleka
  • Pudinga vanilin Dolcela
  • 500ml slatke pavlake
  • 200g mlevenog plazma keksa
  • zumanaca
  • za dekoraciju
  • 200ml slatke pavlake
  • Priprema
  • 1. Prvo skuvate karamel .
  • Secer stavite u serpu,pustite da se otopi ne sme da pocrni nego da dobije finu karamel boju,preko njega sipate 1/2l mleka i na laganoj vatri svo vreme mesajuci kuvate dok se secer ne otopi.
  • U ostatak mleka dodate zumanca i puding pa ukuvate u karamel,mesate na laganoj vatri zicom,kada se zgusne,sklonite sa vatre,umutite mikserom i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu.
  • Dok se fil hladi pripremite kore.
  • 2. Za kore:
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni. Od navedenih sastojaka ispecite 3 okrugle kore u kalupu promera 26cm. Pomesajte brasno,plazmu i prasak za pecivo i ppdelite na 3 dela. Umutite 3 belanca sa 3 kasike secera,dodajte jedno zumance i jos kratko umutite. Sipajte brasno sa plazmom i lagano silikonskom spatulom pomesajte. Kalup oblozite alu folijom,sipajte masu za koru,poravnajte i pecite 15 minuta,treba fino da porumeni. Kada je pecena prerucite na zicu,foliju odvojite nakon 5 minuta,videcete kako se lepo i lako skida . Od ostalih sastojaka ispecite jos 2 kore na isti nacin.
  • 3. Posto vam se karamel fil ohladio,a moze biti i mlak ne potpuno hladan,umutite slatku pavlaku,dodajte karamel fil i jos kratko umutite da se sve izjednaci. Odlozite mikser,dodajte plazmu i sve pomesajte silikonskom spatulom.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kolac koji niste probali - sultanova sarma

Ferrero rocher sa tecnim filom

Naj ukusniji kolac - Kinder milch schnitte