Kolac od jabuka bez jaja
Za sve one koji ne smiju ili ne žele jesti jaja, postoji i verzija kolača od jabuka i jogurta bez jaja. Neovisno o nedostatku jaja, u okusima ćete svejedno uživati stoga svakako isprobajte i ovu opciju.
Sastojci:
2 dl tekućeg jogurta,
2 velike jabuke,
vanilin šećer,
prašak za pecivo,
400 g oštrog brašna,
2 dl ulja,
2 dl šećera.
Priprema:
- Sve sastojke osim jabuka dodajte u posudu i dobro pomiješajte mikserom. Nakon toga, manji pleh za pečenje namastite i pospite brašnom, a zatim u njega dodajte prethodno pripremljenu smjesu.
- Jabuke operite, očistite i ogulite. Narežite ih na sitne kockice i rasporedite po smjesi koju ste prethodno stavili u pleh za pečenje. Žlicom lagano pritisnite kockice kako bi se malo pomiješali sa smjesom, no nikako ih nemojte direktno umiješati u biskvit.
- Kolač pecite na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta. Nakon pečenja ga ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Reacties
Een reactie posten